Kniha o LibreOffice Writer vyšla, má 374 stránek a PDF je zadarmo

Dnes vyšla kniha, kterou jsem napsal o textovém procesoru Writer z volně dostupného kancelářského balíku LibreOffice. Tento software můžete používat doma, v práci nebo ve škole a je bezplatnou variantou kancelářského softwaru MS Office. Není třeba za něj nikomu platit. Donedávna vám ale chyběla nějaká příručka. Tak doufám, že už chybět nebude.

Zhruba před rokem jsem se tady na blogu ptal, jestli mám dokončit rozepsaný rukopis a zda a jakou formou mám knihu případně vydat. Nakonec jsem se dohodl s organizací CZ.NIC, která knihu vydává v elektronické PDF verzi a v tištěné verzi. PDF je ke stažení zdarma, tištěná verze stojí 399 Kč.

Kniha má 374 stránek a rozhodně neobsahuje všechno, to ani nebyl záměr. Měla by posloužit jako „katalog“ návodů typu „jak se číslují stránky“ nebo „jak vložit obsah“. Nejde o referenční příručku funkcí, nenajdete tam komplexní nastavení programu. Psal jsem zkrátka jen o tom, co je podle mě pro běžného uživatele přínosem. Myslím, že je toho dost.

Budu se těšit na reakce a přeji si, aby kniha pomáhala nejen stávajícím uživatelům, ale hlavně těm novým. Informace o knize a doplňující materiály najdete na podpůrném webu www.knihaoffice.cz, toto je odkaz na stažení PDF.

 

1 komentář u „Kniha o LibreOffice Writer vyšla, má 374 stránek a PDF je zadarmo“

Komentáře nejsou povoleny.