Blesková akce: CPress Media převzata společností Mladá fronta a.s.

Sice se o to mluvilo už dlouho, k realizaci ale došlo dnes – společnost CPress Media, vydavatel mnoha časopisů a provozovatel mnoha webových magazínů, byla bleskurychle převzata společností MAFRA Mladá fronta a.s.. Zatím to frčí jen po Twitteru, podařilo se mi zjistit zhruba následující. Aktualizace. 23.6. 21:45.

Celý příspěvek

Přeplněné mailové schránky – ostuda!

Posílal jsem nedávno tiskovou zprávu o tom, že OpenOffice.org byl stažen ve více než 50 milionech kopií a že je to velký úspěch. Chceme totiž, aby se i tom psalo v běžných médiích nebo o tom mluvili ve zprávách. Že je nový vir pro Windows nebo se chystá testovací verze Exploreru, to se píše a kecá o tom i Bohuš Klepetko na ČT. Ale zcela se ignoruje např. OpenOffice.org nebo linuxové systémy. Celý příspěvek

Phishingové útoky stále dokonalejší, dejte si pozor!

Od: Ceska sporitelna – csas@www.servis24.cz

Vazeni klienti,

radi bychom Vas upozornili na novou verzi podvodneho e-mailu (tzv. phishingu). Nova verze e-mailu ma jako ty predesle vzbudit dojem, ze byla odeslana z e-mailove adresy Ceske sporitelny, tentokrat vsak z oficialni e-mailove adresy banky csas@csas.cz. Obsahuje odkaz v tele na udajne webove stranky internetoveho bankovnictvi banky a uzivatel je vyzvan k prihlaseni, tedy zadani osobnich bankovnich udaju.

Prosim, verifikujte tuto emailovou adresu kliknutim na spojeni nize:

http://www.csas.cz/banka/appmanager/portal/banka

Verifikovaci spojeni je platne do 24 hodin.

Toto není zpráva ze Spořitelny, ale podvod! Banka svým klientům nikdy nepíše. Dejte si pozor, tohle už je zpráva, která zmate nejednoho uživatele. Odkaz ovšem vede např. na adresu http://host81-149-81-234.in-addr.btopenworld.com/www.servis24.cz/index.htm, což je druhé vodítko toho, že to smrdí. Dneska mi těch zpráv přišlo několik desítek… Takže neklikat, smazat!

Pozor: další phishing, tentokráte lepší

Rusové se poučili a jejich spamy zneužívající Českou spořitelnu jsou nyní řádově lepší! Text je srozumitelný, řekl bych bez chyby, a to jak česky tak anglicky. Našel jsem jen tři nelatinkové znaky, takže mi připadá, že tohle by se spolknout dalo. Adresa, na kterou máte kliknout, nebo kam vás to přesměruje, je ovšem zcela hloupá: http://www.d3.net/badminton.herne/cze/.

Uvnitř obrázky!

Celý příspěvek