Nápad: Portál s přehledem SaaS (cloudových) služeb

Stále více mě to táhne do oblasti webových aplikací, označovaných také jako cloudové nebo software as a service (software jako služba). Zjišťuji, že existuje velké množství českých aplikací, které by stály za používání, ale nikde jsem nenašel web, který by se této oblasti věnoval.

V souladu se svým zlozvykem přemýšlím, zda má obchodní smysl se tím zabývat a proč to nikdo nedělá. Chybí mi (s ohledem na zákazníky, s nimiž se setkávám) katalog s aplikacemi, z nichž by si mohl podnikatel vybrat, chybí mi osvětové a edukační články, chybí mi novinky z vývoje na jednom místě nebo oznámení o nových projektech (projekty se objevují stále, ale člověk se o nich dozvídá spíše náhodou). Web, který by řešil praktické okolnosti nasazování takových aplikací do praxe běžného s.r.o.

Nemělo by jít o vytváření seznamu všech možných startupů nebo recenze globálních služeb, které nemají využití v českém prostředí. Ale například by mě zajímalo, v čem se liší všechny možné aplikace pro fakturování, věřím, že pro mnohé by bylo přínosem srovnání CRM pro malé podnikatele, přehled funkcí účetnictví nebo projektových aplikací.

Tradiční problém – peníze

Nejhorší na přemýšlení je tradičně obchodní model – náklady a jejich návratnost. Web by musel být postavený na obsahu, aby měl přidanou hodnotu pro koncové čtenáře, ale měl by obsahovat nějaký nástroj pro získávání peněz z výrobců softwaru. To je riziko, protože katalogy dávno nefungují, takže by to muselo být něco extra. Nemělo by praktický smysl publikovat zaslané novinky z vývoje, nelze ale očekávat, že firmy přistoupí k vytváření obsahu aktivně a budou o svých aplikacích blogovat (navíc to bývá nudné čtení). Školení produktů bývá pro stávající zákazníky, prezentace bývají zadarmo.

Příjmy z reklamy

Display reklamu lze používat v omezené míře, výkonnostní lze nasadit až s nějakou návštěvností. Zbývá affilliate, ale ten taktéž nefunguje s nízkou návštěvností a ne všechny firmy ho používají. Navíc by bylo potřeba mít buď zatraceně dobrý obsah a tedy slibný segment čtenářů, který by lákal zájemce o inzerci, nebo obchodníka, který bude reklamu prodávat (prakticky vzato – IMHO nemožné uspět).

Zhruba tady s úvahami končím, jako vždy. Nicméně mi to leží v hlavě. Poslední dobou se mi začíná stávat to, co jsem zatím jen čítával – vidím potřeby zákazníků, které by stály za uspokojení; bohužel jsou skryté, nevyřčené. Takže je tam na prvním místě nutnost vzdělávat, přimět zákazníky k myšlence, že se něčím takovým mají reálně zabývat, protože to pro ně bude mí praktický přínos (snížení nákladů, zvýšení obratu apod.). A potřeby, o kterých firemní zákazníci nevědí, je strašně  těžké identifikovat – natož uspokojovat.

Co si o této myšlence myslíte vy? Byli byste cílovou skupinou? Napadá vás obchodní model? Díky za diskuzní příspěvky a pošlete článek svým známým.

6 komentářů u „Nápad: Portál s přehledem SaaS (cloudových) služeb“

  1. Také mě něco takového napadlo, a opravdu to na trhu trošku chybí. Je potřeba se na to ovšem dívat z jiného úhlu, všechny firmy které ve světě takovéto katalogy dělají nabízejí slevy dohodnuté s výrobci SW, a ano ještě z těch slev mají marže. Pak takovéhle katalogy lidé přímo vyhledávají, problém ovšem je to rozjet. Proč poskytovat slevu někomu, kdo nemá žádnou návštěvnost, atd… Je to začarovaný kruh…

  2. Karel> Popsat teoreticky způsob využití není problém. Získat případovku je dost velký problém, málokdo se chce chlubit. Ale souhlasím s tím, že to je ta přidaná hodnota.

    Martin> Já myslím, že tam je možnost oslovit lidi, ze kterých se zákazníci teprve stanou. Použít se dá e-mailový marketing, affilliate spolupráce, propagace vlastních služeb a samozřejmě nasmlouvaná spolupráce. Přece jen se svým ksichtem nezačínám od nuly.

    Máte tip na nějaký katalog, kterým by se dalo inspirovat?

  3. Já bych byl jednoznačně pro.
    Vše na „jednom místě“, takže ideální rozcestník a s konkrétními případy z praxe by to bylo super.

  4. Něco takového existovalo, tvořili to studenti jedné vysoké školy. Teď jenom jak se to jmenovalo … ale z mého pohledu tam byla spíš ta velká řešení než malé věci pro SMB firmy, kterých (těch řešení) je taková tuna, že to vlastně nejde popsat.

  5. A já si myslím, že to popsat jde, resp. vytřídit pro čtenáře zrní.. Třeba jen nástroje pro posílání e-mailů, nebo fakturační systémy nebo různé evidenční a informační systémy…

Komentáře nejsou povoleny.