Coworkingový prostor v Opavě vznikne během jara 2013

Jeden z mých nápadů, které jsem si před časem rozepsal k případné realizaci, se najednou začíná uskutečňovat. Chtěl bych provozovat vzdělávací centrum, pořádat různé kurzy, sám školit, doplňovat to nabídkou vzdělávání na internetu… Coworkingové centrum vzniká na Dolním náměstí 20/21 a předpokládáme, že začne plně fungovat 1. června 2013.

Jsme čtyři lidé, kteří se teprve poznávají a teprve formují své myšlenky a hledají jejich průnik. Nicméně jsme se již několikrát shodli, takže lze předpokládat, že se spolupráce bude dařit. Také jsme všichni dostatečně rozumní na to, abychom se dohodli na zodpovědnosti – takže nebudeme zakládat společně firmu, vše směřuje k tomu, že někdo převezme většinu zodpovědnosti (možná já?).

Tento zápisek píšu proto, abych všechny čtenáře požádal o nápady, doporučení, varování či nabídky spolupráce. Kromě nabídky prostor pro denní práci předpokládáme, že budeme prostor pronajímat pro různá školení nebo je budeme sami pořádat. Takže jestli hledáte místnost pro školení nebo byste chtěli jako lektor nějakou akci uspořádat, obraťte se na mě.

Budu skutečně vděčný za jakékoliv konstruktivní rady a zkušenosti. Díky.

 

Kdybyste chtěli začít podnikat, přečtěte si tento e-book: Začínáme internetový start-up v ČR – 51 tipů.

11 komentářů u „Coworkingový prostor v Opavě vznikne během jara 2013“

  1. Přeju hodně zdaru. Co jsem se tak koukal, tak bývají komečení CW hodně drahý, byl jsem až překvapen jak moc. Takže je tady i možnost prostory komerčně nabízet…

  2. Ten olomoucký mi přijde hodně levný, shodou okolností tam 20.3. budu, tak zjistím víc.. Částečně to záleží na poptávce, částečně na aktivitě provozovatele, je to velká neznámá…

  3. Jo teďka koukám že to není tak špatný, já se díval na Brno (proklikl jsem se na to z nějakého článku). Tam už je to dražší. Olomouc je slučná, našel jsem 2500 za měsíc (non-stop).

  4. Tak jen informace pro ostatní zájemce: společný prostor zatím nevznikne, spíše vzniká spolupráce bez ohledu na místnosti.

  5. Proč nevznikne společný prostor? Přišlo mi to jako velmi zajímavý projekt.

  6. Rozdílné představy a cíle, málo společného času, nedostatek financí. Nikdo se tomu nemohl/nechtěl věnovat pořádně, jako podnikatelskému záměru, každý se věnuje svému podnikání. Ale bereme to jako výzvu, od té doby se aspoň pro mě změnilo dost věcí k lepšímu – poznal jsem hodně nových lidí a ten prostor zatím potřeba není.

  7. Ahoj, funguje to i v Ostravě. Bylo by fajn mít něco podobného i v Opavě. Součástí je i prostor pro maséry a terapeuty, osobně bych to klidně využíval, stejně jako prostor k pořádání přednášek, nebo kurzů. Dětský koutek, kavárna, a další obvyklé prostory.
    Držím palce a věřím, že se sny vyplní.
    Všem hezký a naplněný den.

Komentáře nejsou povoleny.