Web Slackware.com nejede, vývoj distribuce to neohrožuje

Fanoušky Slackwaru trochu vystrašilo, že již několik dní nefunguje web slackware.com. Jak vysvětluje jeden z vývojářů, Eric Hameleers, hardware byl hodně starý a došlo zřejmě k havárii. Problém je s novým hardwarem, na který nejsou peníze. To vedlo mnoho lidí k závěrům, že projekt je v ohrožení (objevuje se paralela s Mandriva Linuxem).

Eric Hameleersale ale vysvětluje, že vývoj Slackwaru probíhá na dobrovolnické bázi a vývojáři nejsou placeni, proto je nemůže nedostatek peněz odradit. Jediný, kdo je placený, je Patrick Volkerding, ovšem jeho přijem generuje e-shop store.slackware.com. A tam už problém být může – množství objednávek prý pokleslo. Nedivím se, zboží tam sice formálně je, ale po kliknutí na položku se objeví chyba „nenalezeno“.

Není mi také jasné, jak se vyřeší situace s hardwarem, potažmo když jsem nenašel výzvu pro sponzory. Server nebo hosting není žádný problém a trochu mě překvapuje, že to vývojáři nechali zajít tak daleko. Každopádně Slack nějakým způsobem podpořím, protože právě jemu vděčím za výrazné množství zkušeností.

Další informace

1 komentář u „Web Slackware.com nejede, vývoj distribuce to neohrožuje“

  1. Tohle je typické pro open source projekty, lidi jsou techničti zdatní, ale marketingově a lidsky úplně nepoužitelní.

    Pochopte prosím, že každý projekt vyžaduje dobrou propagaci, prodej, dokumentaci atd… Hromada lidí, co se jen hrabe ve zdrojácích zdarma není terno.

    Proto mám rád RedHat, firma na čistě komerční bázi, ani ne nikterak levná, poskytuje k linuxu velmi dobrou podporu a tohle by se jí nemohlo stát!

Komentáře nejsou povoleny.