Další openMagazin: 10/2010 obsahuje megačlánek o PSTricks, recenze Ubuntu, GNOME, Kindle etc.


Další vydání openMagazinu nese označení 10/2010 a má přes devadesát stránek. To je sakra velká dávka pořádného čtení – znáte něco podobného zdarma? PDF openMagazinu si můžete stáhnout a šířit ho dál, připravujeme ho ve spolupráci s mnoha portály a je určen k tomu, aby si ho lidi bez omezení šířili. A co najdete v obsahu?

Recenze Ubuntu a dalších

Mnohé články někde vyšly a v openMagazinu jsou všechny pohromadě. To je příklad recenzí Ubuntu 10.10, Ubuntu Unity a Ubuntu netbook edition. Dále si můžete přečíst recenzi čtečky Kindle a iPadu – samozřejmě s ohledem na použití v Linuxu. Prostor je věnován taky kancelářskému balíku OpenOffice.org a jeho klonu LibreOffice (lidi se kvůli tomu strašně hádají – nechápu proč).

Stáhnout openMagazin 10/2010 »

Naprosto boží a kulervoucí je článek o PSTricks, který sice nedojme každého linuxáka, ale pokud se člověk trochu věnuje sazbě, ví, jak jsou tyhle příklady cenné. V PostScriptu jde totiž dělat kouzla, je to otevřený standard a de facto programovací jazyk. Kdo umí, je machr. Tady jsou ukázky i zdrojáky – paráda. Tento článek je napsaný exkluzivně pro openMagazin. Je tam toho mnohem víc a tohle vydání se fakt povedlo.

V roce 2010 stála výroba openMagazinu 64 000 korun, které Liberix vydělal nebo získal od dárců. Je to pálka – proto jsme rádi za každou korunu. Díky.

Jak pomoci financování

Přemýšlel jsem nad dalšími způsoby financování – snažíme se shánět inzerci, pak prosíme o dary. Takový Flattr asi nebude vynášet moc, ale chtěl bych to zkusit, jestli to vydělá aspoň desítku eur měsíčně. Přispěli byste Flattrem?

Všechny bannery, loga a článek na openmagazin.cz můžete použít pro propagaci magazínu.

2 komentáře u „Další openMagazin: 10/2010 obsahuje megačlánek o PSTricks, recenze Ubuntu, GNOME, Kindle etc.“

  1. Chci se zeptat, nakolik by bylo reálné vydávat OM ve formátu elektronické knihy?

Komentáře nejsou povoleny.