Končím jako šéfredaktor LinuxEXPRESu

Po několika letech opouštím pozici šéfredaktora linuxového magazínu LinuxEXPRES. V podstatě to nic neznamená – možná pro mě, že končí určitá fáze, která však vyšuměla už před nějakou dobou, dnes to není revoluce. Když jsem začínal, netušil jsem, že mě propagování open source bude živit a že LinuxEXPRES je jen odrazový můstek.

Miro v LinuxEXPRESu debutoval článkem LEGO v Linuxu, který vyšel v předposledním čísle papírového vydání. Ještě to stihl. 😀 Nevím, kde se vzal. Prostě se najednou objevil týpek, který byl v pohodě a na svých 16-17 let jaksi „dospělý“ nebo jak to nazvat. Nebyl splašený, roztěkaný a přelétavý, ačkoliv je to v tom věku normální. Tvářil se děsně zkušeně a nemachroval. Nebudu ho chválit do nebes, ale v ten okamžik jsem si řekl, že minimálně v tomhle se liší od svých kámošů – tou dobou jsem učil a věděl jsem docela dobře, co znamená sweet seventeen.

Po roce bylo jasné, že má tah na bránu a že je možné se na něj spolehnout. Po další době, kdy se potvrdilo, že já se přesunu do Liberixu za dalšími úkoly a budu potřebovat skutečného zástupce, jsme se s nadřízeným 😉 dohodli, že to bude on, kdo půjde do finále. Celý rok 2010, když už jsem byl smířený s tím, že budu muset práci na LE skutečně opustit (něco o delegování práce jsem už psal), dostával Miro úkoly, které souvisely s chodem LE. Rozumět statistikám, učit se psát nadpisy a perexy, doplňovat klíčová slova, komunikovat s QCM, kde jsou správci portálu, být trpělivý, komunikovat s autory, nenechávat je v pasivitě, hledat nové autory, nová témata a spoustu dalších věcí.

Jsem v klidu, zvládl to. Teď už po něm můžu chtít jen výsledky, výstupy, grafy, koláče a prezentace. 😀 Takže Miro, ať se daří, čeká nás hodně práce.

Stále, trvale, pořád a bez odvolání hledáme spolupracovníky: autory, grafiky, kritické čtenáře, kteří nám pomůžou vytvářet obsah nebo nás upozorní na chybu. Některý typ spolupráce je honorovaný – typicky články. Honorář za článek začíná na 400 Kč, špičkové recenze distribucí nebo hardwaru mohou být oceněny vysoko přes 1000 Kč. Neváhejte a napište nám na redakce@linuxexpres.cz. Budeme vděční i za námět nebo téma – díky.

5 komentářů u „Končím jako šéfredaktor LinuxEXPRESu“

  1. zdravim,

    Vase prispevek se mi velmi dobre cetl. Protoze jsem o par kroku pozadu a bude treba se dostat do stavu, kdy budu vice veci ridit. Sefredaktorovani na nejake urovni v soucasne dobe resim a bude to treba casem delegovat. Ted je to o tom na dalsiho cloveka vydelat.

    gf

Komentáře nejsou povoleny.