Rudí Zelení idioti aneb Vzpomeňte si na ně před volbami

Dneska mi Jirka poslal odkaz na reportáž z nějaké demonstrace proti výstavbě golfového hřiště v Klánovicích. Se slovy „je to masakr“. To jsem netušil, že to myslí nejen obrazně. Něco takového jsem ještě neviděl.Článek je tady: Demonstrace zelených proti golfu v Klánovicích s prvky bizzarre

Zelení idioti tam protestují proti výstavbě tím, že jednoho debila pověsí na strom za háky, které mu vrazí do zad, a mlátí ho do krve golfovými holemi. Pod ním leží nahá holka pomalovaná firemními barvami a stříká na ni krev, nějakou roli tam asi hrají prsa od krve – nepochopil jsem ani to. Je to tak obskurní, že bych to nebral ani kdyby natáčeli film. Ale ona je to parlamentní strana! Tak až půjdete volit, vzpomeňte si na Kaťušku (která tam taky byla) a kozy od krve. Hned to půjde líp.

zelena-krev
foto: Antonín Krčmář, zdroj https://www.golf.cz/Article.aspx?idarticle=45483070

15 komentářů u „Rudí Zelení idioti aneb Vzpomeňte si na ně před volbami“

  1. Platiqu, zajdem pak zahrát golf ne? Bylo by to zajímavější, kdyby ta dívka „s kozama od krve“ byla zelená Káťa, co neví co je to biomasa. Tím bych řekl, že možná ani tihle lidi netuší, proti čemu protestují 🙂 howgh. Kdysi jsem je volil…to ale ještě nebyli součástí českého politického kolosu.

  2. Omlouvám se, že spamuju i zde, nedalo mi to. Víte, je to těžké… Já jsem velmi zaujatý proti tzv. Straně zelených, kterou miluju jak koza nůž (mám zálibu v jaderných technologiích, tak je to asi pochopitelné 😉 ), politicky bych se zařadil do prava. Nicméně i když mi jsou Klánovice hodně daleko, není to zase AŽ TAK daleko. Jen několik kilometrů. A já k tomu lesu tam mám hluboký vztah. Je to pro mě ráj. Ničí mě devastace Prokopského údolí, mého (a Foglarova) Údolí mládí, kam chodím deset let a skoro dva měsíce. Zelených, divokých ploch je pramálo. Já opravdu nechápu, proč by kus zachovalého lesa měl ustupovat zájmům úzké skupiny lidí. Klánovický les není komerčním lesem, těží se tam opatrně. Nemohu s výstavbou golfového hřiště souhlasit stejně, jako je pro mě nepřípustná „dálnice“ v Prokopáku a devastace Hvížďalky v Radotíně. Jsem na tyhle věci hrozně opatrný. Jsou věci, které vrátit nelze, nebo jen za dlouho a těžko, pochopte to…

  3. Neznám to tam, v Klánovicích jsem byl za jiným účelem, a to dvakrát. Golf nehraju a hrát zřejmě nikdy nebudu, takže dovedu pochopit protesty, asi bych s nimi i souhlasil… zřejmě.

    Ale o tom ten přizápisek není – je o tom, že parlamentní strana sehraje obskurní bizarní divadlo, kde provozuje primitivní krvavé obřady jen proto, aby na sebe upoutala. To se mi nelíbí a je to jen další hřebíček do zelené rakvičky. Recyklovatelný.

  4. Omlouvám se za nedorozumění a souhlasím. Nejde o danou věc, ale způsob podání. Jenže podle mě jste si měl už dávno zvyknout na to, že zeleným lebkám nejde o věc… „ekologická“ témata berou jako možnost se zviditelnit. Je to jako u té 17tileté slečny, která se poutala k branám JE Temelín. Ptal jsem se, proč to dělá. Prý proto, že ta elektrárna je nebezpečná!!! Takže jsem se zeptal na systém zabezpečení primárního okruhu atd. Nevěděla nic a vůbec jí to nezajímá… NEZAJÍMÁ, chápete? Myslím, že o tom to je.

  5. Mně vadí ta krev. Kdyby to bylo divadlo v zeleném pod širým nebem, tak je mi to šumák, ale zas je pravda, že to by nikoho nezaujalo. No prostě takový výkřik, přijde mi to primitivní – ve smyslu přírodních národů. Z jiného století, možná dokonce z jiného vývojového cyklu.

  6. Nejde o význam, jde o metody. Vykrvíme, vypudíme, zneškodníme. Účasten jsem nebyl, ale přiložený článek a foto mi celkem stačí. Jsou to fašisti a vymývači mozků. Jsou děsně nebezpeční, protože staví na primitivních lidských pudech (= strašení) a na tom, co je v módě. Ve skutečnosti jim o věc vůbec nejde. Jen o vlastní koryto. A ti, kterým o věc jde, jsou fašisti.
    Vzpomeňme na slavné vystoupení Kačky „JauJau“ Jacques v pořadu Uvolněte se, prosím. To byl tedy propadák. A pak to omlouvala, že není přece blbá, když vystudovala vysokou školu… tak to je masakr. Inu, není škola jako škola. Předpokládám, že MFF UK nebo FJFI ČVUT neabsolvovala, že? Tak jakápak vysoká škola? Strávila semestr na MIT nebo Caltechu?

  7. Před časem mě napadla naprostá šílenost. Poslancem se může stát kdokoliv, kdo je zvolen a složí poslanecký slib. Ten však neklade mnoho požadavků na morální aspekty a v podstatě je nevymahatelný. Napadlo mě, že by bylo krásné, kdyby se zavedla tradice, aby poslanci skládali cosi á la junácký slib. Ale ten původní, z doby předválečné, ne ten současný. Kdyby poslanci měli za povinnost „slibovat na jejich čest, jak dovedou nejlépe… milovat vlast svou, Republiku československou“ (samozřejmě v poněkud jiné podobě), asi by si spousta z nich rozmyslela, zda jim tohle stojí za to. A dále by poslanci měli být hodnoceni prémiemi za dobré příspěvky a měli by mít odpovědnost (řekněme i částečně hmotnou) za škody, které napáchají.
    Krásná myšlenka. Až na jednu věc. KDO na toto bude dohlížet? A vyžadovat dodržování? Bohužel, to je socialismus… Ale bylo by to pěkné 😉

  8. Na tomto blogu bych tedy opravdu nečekal, že bude přebírat takto účelově zkreslené články. Nebo může někdo brát vážně informace z webu http://www.golf.cz, když jde o vykácení lesa kvůli výstavbě golfového hřiště?
    Navíc je zcela zřejmé, že nafocený bizární kousek byl dílem nějakého tetovacího studia hell.cz, od kterého se podobné výstřednosti dají očekávat. Dávat to do souvislosti s parlamentní stranou zelených jen proto, že se také účastnili protestu proti kontroverznímu vykácení lesa, je na tomto blogu opravdu nečekané překrucování skutečnosti a podporování vlny hloupé averze vůči Kateřině Jacques, která jednoduše nezvládla svou účast v televizní estrádě. Opravdu chceme od politiků, aby byly obratní klauni nebo takovou věc dokážeme odpustit, pokud je za nimi vidět kus dobré práce?

  9. Nepřebírám články, pouze se zamýšlím nad faktem. Stalo se to? Stalo, jsou z toho fotky a video na YouTube. Nelíbí se mi to, napsal jsem o tom.

    Jacques je hloupá vypočítává nána, která mi pije krev od okamžiku, kdy ji poprvé zabrala televizní kamera. Jistě si vzpomeneš, kde a kdy to bylo – aspoň já jsem ji tehdy zaregistroval poprvé. Pokud zmizí v propadlišti politických dějin, bude to jedině dobře.

    Vzhledem k tomu, co Zelení dělají, mi to k nim přesně zapadá – akorát tohle mě ještě tedy udivilo, jiné věci už mě neudivují. Ale třeba je to labutí píseň a po říjnových volbách na ně budeme jen vzpomínat… 😉

  10. Já nepochybuji o tom, že je Jacques kdekomu protivná. Já bych ji doma také mít nechtěl. Nicméně to není to, nad čím jsem se pozastavoval. Mě udivuje především spojování její osoby a celé parlamentní strany s akcí nějakého tetovacího studia.

    Rozumím motivaci u golfové firmy, jejíž zájmem je ovlivňovat volby ve svůj prospěch a tedy proti odpůrcům vykácení lesa. Ta celou událost zcela pochopitelně překrucuje k obrazu svému. Ale nechat se svézt na této vlně překrucování a přímo se tím zapojit do lobby komerčního subjektu pouze kvůli prezentování osobních antipatií vůči někomu mi přijde velmi laciné a upřímně bych to od Tebe nečekal, protože si Tě vážím a vždy jsem Tě považoval za racionálně uvažujícího člověka s vlastním názorem.

Komentáře nejsou povoleny.