openMagazin – články o Linuxu a OpenOffice.org v jednom souboru

openMagazin
V tuto chvíli vychází první číslo nového magazínu, který jsme pojmenovali openMagazin. Obsahuje v jednom PDF souboru ty nejlepší články, které vyšly v uplynulém měsíci na portálech OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Smyslem tohoto projektu je šířit po vzoru zahraničních magazínů informace mezi běžné uživatele – počítáme s tím, že ti informovanější PDF magazín doporučí nebo pošlou mailem, v krajním případě (část) vytisknou.

Soubor má necelé čtyři megabajty, takže stažení je otázka několika sekund. První vydání má padesát stran, což je více než dvacet článků včetně obrázků. Pří přípravě jsme použili kancelářský balík OpenOffice.org, konkrétně Writer, tedy textový procesor. Velmi dobře si poradil také se „sazbou“ – není to sazba v klasickém slova smyslu, protože počítáme s tím, že si to lidé budou spíše číst na monitoru než tisknout.

openMagazin 1/20009

Magazín je zdarma a přejeme si, aby se šířil, kopíroval, sdílel, byl posílán. Chtěli bychom oslovit co nejširší cílovou skupinu čtenářů – běžné uživatele, kteří se konečně dozvědí, jak se vytvoří rejstřík, žáky a studenty, kteří se už snad naučí správně číslovat stránky v seminárních pracích, váhavce, kteří nevědí, jestli na ten Linux mají konečně přejít, nebo prostě jen lidi, kteří rádi čtou zajímavé články proto, aby udržovali mozek v kondici a nezblbli.

Takže stahujte, čtěte, kopírujte – a dejte nám vědět, co si o tom myslíte. Stabilní adresa pro stahování je https://www.linuxexpres.cz/openmagazin, můžete na ni odkazovat, můžete si pdfko vypálit na CD nebo nosit na flashce, můžete ho vystavit na veřejném ftp nebo na síťovém disku ve škole či v práci. Dejte vědět kolegům, známým, rodině. Věříme, že si tam každý, kdo s počítačem pracuje, něco najde.